Cheesecake med mjölkchoklad

Serverar: 6 portioner

Barnen såg receptet i nåt program på Bolibompa. Vi hämtade sedan hem det från svt:s hemsida. Väldigt uppskattat!

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och smula sönder kexen. Blanda ihop det och tryck ut i en pajbotten. Låt stå för att kallna ordentligt.
    2. Smält chokladen i vattenbad.
    3. Lägg osten i en bunke och rör den jämn och lättvispad.
    4. Häll i chokladen och vaniljsockret och rör om. Vispa grädden fluffig.
    5. Rör ner den i chokladkrämen och blanda väl. Häll smeten i pajformen och bred den jämnt. Låt kakn stå i kylen ca 1 tim.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Heisjo 21 maj 2008

    Denna var för krämig för min smak. Dock tyckte min 3-åriga dotter att den var jättegod. Jag har fryst in resterna och ska servera den med limemarinerade jordgubbar och se om det blir lite "vuxnare" i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben