Cheesecake med palsternacka och gravlax

Serverar: 8 portioner

En god och festlig förrättscheesecake.

Ingredienser

  • 300 g gravad lax
  • Cheesecake
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 gelantinblad
  • 300 g philadelphiaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala palsternackan och skär den i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Sjud ca 8 min eller tills palsternackan är mjuk.
    2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och smält dem i den varma gräddmjölken. Låt svalna något. Mixa sedan med osten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
    3. Klä en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie. Häll i smeten och ställ kallt ca 5 timmar. Stjälp upp och ta bort folien.
    4. Skär i tårtbitar och garnera verje bit men en skiva gravad lax och ärtskott. Det blir fint till.
    5. Gott till är lite senapssås.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben