Cheesecake med passionsfrukt

Serverar: 12 portioner

Denna delikata cheesecake med fruktkött från passionsfrukten och med härlig crème fraiche, får både familj och vänner att be om mer.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1⁄2 dl strösocker
  • 1⁄2 msk äkta vaniljsocker
  • 5 passionsfrukt
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. 1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
    2. 2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
    3. 3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
    4. 4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.
    5. Tips: Pressa ner degen i pajformen med hjälp av baksidan på en matsked, då får pajbotten en bra och jämn tjocklek. Vispgrädden måste vara väl kyld innan den vispas. Det är även bra om skålen som grädden ska vispas i är kyld, då blir resultatet ännu bättre.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    frucaos 5 juli 2008

    Den här påminner om ananaspaj, fast med passionsfrukt istället. God, men inte en cheesecake egentligen - den innehåller ju inte ost... Ganska frisk, så en bra efterrätt/kaka om man inte vill ha det alltför sött!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben