Cheesecake med passionsfrukt

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt dessert en varm sommardag! Bör göras dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 9 digestivekex
  • 100 g margarin
  • 3 ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • 3 dl grädde
  • 7 st passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Smält margarin. Krossa kexen i en skål, häll i margarinet. Tryck ut smetet i botten av en form med avtagbar kant, 22-24 cm i diameter.
    2. Separera vitorna från gulorna och lägg i två olika skålar. Blanda gulor och socker tills det blivit poröst. Riv citronen, och pressa ur saften. Blanda ner citronsaft, skal och Philadelphia i ägg-och socker smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Vispa grädden ganska hårt och vänd slutligen ner i smeten.
    3. Bred smeten över botten, och ställ in i frysen.
    4. När kakan är fryst, dela passionsfrukterna och bred innehållet över tårtan. Ställ in i frysen igen.
    5. Ta ut tårtan ca 30 minuter innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Pappisen 16 juli 2011

    Hur stort paket Philadelphia ost ska det vara?

    enis94 4 november 2011

    Vad ska man använda grädden till???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben