Cheesecake på kvarg

Ett enkelt och gott recept på cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 1,5 dl digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 msk farinsocker
  • Fyllning
  • 250 g kvarg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda kexsmulor och farinsocker. Rör ner det smälta margarinet. Tryck ut smulorna med gaffeln i en form. Ställ kallt så länge du rör ihop fyllningen.
    2. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Blanda kvarg, socker och citronsaft. Rör ner den vispade grädden i kvargblandningen. Bred ut fyllningen i formen (t.ex. en pajform) och dekorera med kiwi och/eller apelsiner. Ställ formen i kylen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    cecilianordman1 24 november 2011

    hur lagar man kvarg?

    Gigg 24 november 2011

    I Finland finns det kvarg på burk men den svenska motsvarigheten är kesella naturell.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben