Cheesecake till Kristina

Serverar: 10-12 portioner

Cheesecake till Kristina, som är ett gammalt namn med innebörden ”Den kristna”, ”Den invigda”.

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 burk kesella
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Hallon
  • Blåbär
  • Ugn: 175°
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen fint. Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med vaniljsockret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    2. Vispa samman philadelphiaost med kesella. Tillsätt ägg, rivet citronskal, socker, och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.
    3. Häll smeten i den förgräddade formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Låt kakan kallna och stelna. Garnera med färska bär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben