Cherry spiced cake

En annorlunda tårtbotten, men väldigt god.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl körsbärspajfyllning
  • 1 1/4 dl smör
  • 4 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk riven muskot
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen nejlika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa två runda tårtformar. Hacka körsbärsfyllningen.
    2. Vispa smör, och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt efter varje ägg. I en annan skål blanda mjöl, bikarbonat, och kryddorna väl. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna och körsbärsfyllningen i äggsmeten. Fördela smeten i de två formarna, och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben