Chèvrebakelse med baconinlindad dadel

Serverar: 8 portioner

Mordgott! En Sauvignon Blanc till skadar inte!

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 krm mald kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk maizena
  • 200 g getost (chevre)
  • 4 äggulor
  • 2 ägg
  • 12 urkärnade dadlar
  • 12 skivor bacon
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, grädde, kummin, salt och maizena i en kastrull och koka upp. Dra av spisen, skala bort det vita från chevren och smula ner osten i smeten och mixa till en len smet. Vispa sedan ner äggen och gulorna. Häll i en smord eller plastad ugnsfast form och baka av i 120 grader i ca 25-35 min.
    2. Linda bacon runt dadlarna och fäst med tandpetare. Stek i ugn 180grader i 10-15 min. Serveras varm, gärna med en liten örtsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben