Chèvremousse

Serverar: 4-6 portioner

4-6 portioner eller 10 små ostägg. Gott som förrätt med knaperstekt bacon eller parmaskinka och lite rucola eller i lite mindre format på sked till fördrinken.

Ingredienser

  • 150 g chèvre
  • 0,5 dl naturell färskost t . ex Philadelphia
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Smula getosten och tillsätt färskost och crème fraiche. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät massa. Ställ kallt en stund så att moussen stelnar något. Forma sedan små ägg med hjälp av händerna eller två matskedar.
    2. Under tiden som moussen stelnar i kylen, kokar man balsamicoreduktion. Blanda vinäger och honung och koka till en sirapsliknande massa. Passa nog så att den inte bränns vid. Ringla över moussen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MissBi 5 maj 2008

    mm, gott det låter - måste jag göra. /bi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben