Lufttorkad skinka med chevrémousse

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Prova gärna detta recept.

Ingredienser

  • 2 pkt Scan lufttorkad skinka
  • 6 gelatinblad
  • 200 g chèvre
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk mjölk
  • 3 msk pinjenötter
  • Ruccolasallad
  • Färsk babyspenat
  • Instruktioner

    1. Lägg två skivor skinka i en kaffekopp. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. Fördela osten med crème fraiche, vitlök, salt och rosmarin.
    2. Lyft upp gelatinet, smält det på svag värme i mjölken i en kastrull.
    3. Blanda ner gelatinet i ostblandningen. Häll blandningen i formarna och vik över skinkan. Ställ kallt att stelna.
    4. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Fördela sallad och spenat på assietter. Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden.
    5. Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna. Servera med grissini eller baguette

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben