Lufttorkad skinka med chevrémousse
Serverar:
8 portioner
Tid:
2 timmar
Prova gärna detta recept.
Ingredienser
2 pkt Scan lufttorkad skinka
6 gelatinblad
200 g chèvre
5 dl lätt crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1 tsk rosmarin
2 msk mjölk
3 msk pinjenötter
Ruccolasallad
Färsk babyspenat
Instruktioner
Lägg två skivor skinka i en kaffekopp. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. Fördela osten med crème fraiche, vitlök, salt och rosmarin.
Lyft upp gelatinet, smält det på svag värme i mjölken i en kastrull.
Blanda ner gelatinet i ostblandningen. Häll blandningen i formarna och vik över skinkan. Ställ kallt att stelna.
Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Fördela sallad och spenat på assietter. Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden.
Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna. Servera med grissini eller baguette
Liknande recept
Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika
15 min
2
Torsk med lufttorkad skinka på purjolöksbädd
5
35 min
4
Bulgursallad med lufttorkad skinka
4
Drinkpinnar med lufttorkad skinka
4
Våfflor med Svecia och lufttorkad skinka
4
Crêpes med keso och skinka
3.7
6
Skinka som i en dröm
4.5
30 min
4
3
persiljesås med ris och skinka
4
20 min
2-3
1
skinka/kassler/korv och potatislåda
4.2
1 h 20 min
2-4
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!