Chiliglaserad kotlett med stjärnanisky och myntakräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är så gott så det borde vara förbjudet enligt någon lagparagraf.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter à 250 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Glaze
  • 2 msk oystersås
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 msk pressad lime
  • Sås
  • 2 dl rött portvin
  • 2 stjärnanis
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 tsk riven färsk ingefära alt. 1 krm malen ingefära
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • Myntakräm
  • 1 krm salt
  • 2 dl grekisk yoghurt (8 %)
  • ½ dl strimlade myntablad
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med krämen: Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan.
    2. Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av med svartpeppar. Ställ röran kallt, gärna 1 timme.
    3. Gör skyn: Koka upp portvin, stjärnanis, lök och ingefära och koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt buljongtärning och vatten och sjud i 5–7 minuter. Smaka av med svartpeppar. Späd med mer vatten om så önskas, det ska bli cirka 2 dl färdig sky. Skyn kan göras i förväg och bara hettas upp före servering.
    4. Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor.
    5. Grilla köttet cirka 3-5 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen. Lägg upp köttet på fat, pensla en gång till och låt dra 30 sekunder.
    6. Servera med portvinsås, myntayoghurt och stekt potatis

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben