Chiliglaserad kotlett med stjärnanissky och myntakräm

Serverar: 4 portioner

Färdigköpt oystersås passar fint kryddhet glaze på kotletter. En svalkande yoghurtdipp med mynta balanserar fint.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Glaze
  • 2 msk oystersås (finns på hyllan för asiatiska varor)
  • 1 msk sambal oelek
  • Sås
  • 2 dl rött portvin
  • 2 stjärnanis
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk riven färsk ingefära eller 1 krm malen
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • Myntakräm
  • ½ gurka
  • 1 krm salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 5 myntablad, strimlade
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med krämen. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan.
    2. Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av med svartpeppar. Ställ röran kallt, gärna 1 timme.
    3. Gör skyn. Koka upp portvin, stjärnanis, lök och ingefära och koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt buljongtärning och vatten och sjud i 5-7 minuter.
    4. Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor. Grilla köttet ca 3 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen. Lägg upp köttet på fat, pensla en gång till och låt dra 30 sekunder.
    5. Servera med portvinsås, myntayoghurt och en sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben