Chiligratäng med gristunga
En god lättlagad rätt. Billig mat då tunga inte kostar så mycket.
Ingredienser
3 kokta gristungor
3 dl jasminris
2 msk smör
1-2 krm chilipulver
1 tsk paprika pulver
5 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk idealmjöl
3 dl chilisås
1 ½ dl purjolök
2 tomater
Instruktioner
- Skär de kokta tungorna i tärningar.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Smält smöret och fräs chili o paprikapulver. Tillsätt mjölk och grädde. Vispa ner idealmjölet innan vätskan kokat upp. Tillsätt chilisåsen och den finstrimlade purjolöken. Koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Blanda det kokta riset o tärningarna av tunga i en ugnsfast form. Slå över såsen och rör lite med en sked så såsen kommer ner bland riset.
Skiva tomaterna och fördela dessa över det hela.
- Gratinera i ugnen ca 30 minuter i 225 grader.
- För en familjevänlig mild smak är 1 krm chili lagom. De som gillar mat med lite hetta väljer att ta 2 krm chilipulver.
- Det går också väldigt bra att byta ut chilisåsen till en currysås om man vill variera det hela. Fast då brukar jag också hoppa över tomaterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)