Mexikansk chiligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smakrik gratäng som går att göra starkare med lite mer sambak oelek. Var försiktig!

Ingredienser

  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 dl köttbuljong vatten+fond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • Nachochips
  • Instruktioner

    Blanda kött med soja chilipulver och sambal oelek. Stek köttet och tillsätt purjo och paprika.Tillsätt buljong grädde chilisås och vetemjöl blandat i lita vatten. Låt sjuda en liten stund. Smaka av. Hälla llt i ugnsäker form. Lägg på chips och strö över ost. Gratinera 15 min. Ungnsbakade potatisklyftor tomatklyftor och majs är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Madden 10 november 2008

    Hej Lånar recept av dig. Såg att du är från Dalby, det är jag med;))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben