Låt kotletterna puttra länge i såsen så att de blir riktigt möra. Ris och strimlad isbergssallad smakar bra till.
Ingredienser
4 benfria fläskkotletter
1 - 2 msk matolja
1 gul lök
1 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl chilisås
2 - 3 krm chilipulver
2 msk farin
1 röd paprika i ringar
Salt
Peppar
Instruktioner
Värm oljan i en stekgryta. Bryn kotletterna på ganska hög värme tills de fått färg på båda sidor, ca 5 minuter. Lägg över dem på ett fat.
Skär löken i ringar och bryn lökringarna i grytan 3 - 5 minuter. Lägg över dem på fatet. Sänk värmen och vispa ur grytan med vinäger. Tillsätt chilisås, chilipulver och farin. Lägg tillbaka kotletterna med löken i grytan och rör om. Toppa med paprikaringar.
Lägg på ett lock och låt alltsammans småputtra ca 45 minuter eller tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris kryddat med paprikapulver, chilipeppar och litet kanel.
Kalasgott kommer att lagas igen