Chilimarmelad

Läcker marmelad som passar till texmex-mat och ostar. Hittar du inte den milda chilin kan den ersättas med röd paprika.

Ingredienser

  • 500 g angellochili (mild röd chili)
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 lime
  • 3 dl syltsocker
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär angellochilin i 3-4 mm breda skivor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Lägg chilin i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka tills chilin är mjuk.
    2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner limeskal och -saft i kastrullen och rör i syltsockret. Koka upp och låt koka under omrörning i 2-3 minuter.
    3. Häll marmeladen i en burk och sätt på locket. Låt kallna och förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben