Philippes chilimarmelad

Tid: 15 minuter

Marmelad med sting!

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st chilipeppar (spansk peppar)
  • 12 dl socker
  • 1 påse fruktpektin
  • Instruktioner

    Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela eventuellt de stora jordgubbarna. Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten och låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt den hackade chilipepparn i slutet av koktiden. Blanda i fruktpektin med 1/2 dl socker. Rör ned blandningen (genom en sil för att undvika klumpar). Låt koka i 1 minut. Tillsätt resten av sockret och låt koka ytterligare 3-5 minuter tills sockret löst sig. Häll upp i rena burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben