Grillad majs med citron, salt och chilimarmelad

Serverar: 4 portioner

Marmeladen håller en vecka i kylen.

Ingredienser

  • 4 majskolvar
  • Chilimarmelad
  • 2 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör
  • 2 citroner
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Chilimarmelad: Skölj, kärna ur och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten.
    2. Koka tomater, chilifrukt, socker och vatten till trögflytande konsistens i en kastrull, cirka 15 minuter. Häll upp i en varm och väl rengjord glasburk. Låt kallna utan lock.
    3. Majs: Ansa och skölj majsen. Grilla den runt om cirka 15 minuter. Servera majsen varm med citron, salt och chilimarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben