Gammal klassiker i mitt föräldrahem. Bra till överbliven julskinka.
Ingredienser
800-1000 g rökt skinka
5 dl vispgrädde
Chilisås efter smak
Salt
Peppar
Chilipulver
Instruktioner
- Skiva skinkan i skivor som är ca 5 mm tjocka.
Lägg dem i botten på en ugnsfast form.
Vispa grädden. Blanda i chilisås, och kryddor.
Den ska ha en mjuk, rund smak, inte stark och pepprig. Slå grädden över skinkan.
- Sätt in i ugnen ca 20 min på 175 grader.
Gratängen är färdig när den har ett gyllenbrunt täcke.
Servera med kokt, pressad potatis och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Vi har lagat chiliskinka idag, den blev jättegod efter ditt recept. Jag tackar för receptet som jag lånat av dig! Önskar dig ett Gott Nytt Matår! Mvh Birgitta