Chiliskinka på tomat och paprikabädd

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Vad kan man göra av en burk skinka? Går det att laga till en riktig gourmetmiddag på en skinkburk? Mitt svar är ja! Samtidigt så skall det vara enkel och snabblagad mat, ca 30 minuter får det ta så skall maten stå på bordet. Vi åt en kraftig grönsallad med vetegroddar som tillbehör. Ett par glas kallt vatten serverades som måltidsdryck! Men det går även bra att servera potatis eller pasta som tillbehör. Men nu till dagens skinkburk och vilken gourmetmat som går att åstadkomma av denna!

Ingredienser

  • 1 burk skinka 450 g
  • 1 stor tomat
  • ½ gul paprika
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 tsk medelstark curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl chilisås, Heinz
  • 2-3 msk hackad persilja
  • 1 msk flytande smör och rapsolja
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär tomaten i tunna skivor och lägg dem i botten på en ugnsfast form som smorts med smör och rapsolja. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor, hacka strimlorna till små bitar och strö dem över tomaterna, salta och peppra lätt.
    3. Ta ut skinkan ur burken och skär den i ca 5 mm tjocka skivor, lägg dem lite omlott ovanpå paprika och tomater.
    4. Vispa grädden tjock, blanda i curry, sambal oelek, chilisås och persiljan, blanda väl och smaksätt med salt och nymald vitpeppar. Bred ut gräddblandningen tjockt över skinkan.
    5. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera 15 minuter så att allt blir varmt och grädden fått en vacker färg. Servera tillsammans med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hellea 19 juli 2010

    Enkelt och smarrigt. Istället för vispgrädde använde jag matlagningsgrädde. Kommer att göras flera gånger.

    kekke46 20 juli 2010

    Gjorde den här igår var super god man ville inte sluta att äta smakade bara mer. Tack för receptet kommer att göra den fler gånger. Ger dig högsta betyg för den

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben