Chocolat pot de créme

Serverar: 12 portioner

Den här desserten är fullständigt livsfarlig. Den är så god att den nästan inte går att ha i kylskåpet. Chokladkräm i en kopp.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk, 3%
  • 3½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1 färsk vaniljstång
  • 200 g Valrhona choklad 60% (Manjari) eller annan choklad med bra kvalitet
  • 6 äggulor
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Koka upp mjölk, grädde, socker och frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen. hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
    3. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
    4. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform. Fyll på med ljummet vatten upp till hälften av kopparna. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i ca 1½ timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
    5. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli kalla i kylen. Servera med lite lättvispad grädde och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben