Chocolate chai mudcake

Serverar: 10-12 portioner

Utan smör, socker och vetemjöl så får du ändå en helt oemotståndlig, smakrik och god chokladkaka!

Ingredienser

  • 3 dl dadlar utan kärnor
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl mandel eller hasselnötter
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl bovetemjöl eller rårismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 3 dl kokosmjölk
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka dadlar och vatten på svag värme tills det blir en grötaktig massa, i ca 15 minuter.
    3. Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao och äggulor. Kör på fyll effekt och tillsätt kokosmjölken, lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
    4. Fördela smeten i en springform och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
    5. Servera gärna med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben