Chocolate Chai Snickerdoodles

Serverar: 24 portioner

I denna kakan ska det vara kryddpeppar och vitpeppar i. Kan det verkligen bli gott? Jag skall i varje fall prova denna kakan på jobb. Smaksammansättningen låter mycket spännande.

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker går bra)
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
    2. Blanda socker och alla kryddor i en skål. Ta undan 1 dl och lägg på en tallrik med kanter.
    3. Vispa ihop smöret med socker och kryddorna, använd elvisp. Det ska bli riktigt fluffigt. Tillsätt kakao, och vispa ordentligt. Tillsätt äggen och vaniljen, och fortsätt vispa. Rör sen ner, eller vispa på mycket låg hastighet, mjöl och bakpulver.
    4. Rulla bollar av smeten, ungefär som stora valnötter. Rulla dem i socker-kryddblandningen som du tog undan förut. Placera på plåt, och platta till något med handen. Jag fick plats med tolv kakor per plåt - de flyter ut en hel del så lägg inte alltför tätt.
    5. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben