Chocolate Cherry Thumbprint Cookies
I det amerikanska receptet ska man använda marachinokörsbär på burk. ¨Då dessa förmodligen inte går att få tag på här i Sverige, har jag "gått" en genväg med röda cocktailbär och marachinoessens.
Ingredienser
3 3/4 dl vetemjöl
125 g kakao
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
125 g margarin
2 ½ dl strösocker
1 ägg
1 ½ tsk vaniljessens
48 röda cocktailbär
1 tsk marachinoessens
175 g mörk choklad
125 g kondenserad mjölk
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en skål.
- Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Vispa i ägget, och därefter vaniljessensen. Rör i mjölblandningen.
- Forma valnötsstora bollar av degen och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Gör fördjupningar i mitten av varje boll med tummen. Tryck ner röda cocktailbär i fördjupningarna.
- Smält chokladen och den kondenserade mjölken på låg värme till en mjuk sås. Smaksätt choklad- och mjölkmassan med marachino essens. Häll 1 tsk av denna sås över toppen på varje kaka, såsen skall täcka cocktailbäret. Grädda kakorna i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Flytta över kakorna på ett bakgaller för att avsvalna helt.
Liknande recept
Kommentarer (0)