Chocolate Cherry Thumbprint Cookies

Serverar: 48 portioner

I det amerikanska receptet ska man använda marachinokörsbär på burk. ¨Då dessa förmodligen inte går att få tag på här i Sverige, har jag "gått" en genväg med röda cocktailbär och marachinoessens.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 125 g kakao
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 125 g margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk vaniljessens
  • 48 röda cocktailbär
  • 1 tsk marachinoessens
  • 175 g mörk choklad
  • 125 g kondenserad mjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en skål.
    3. Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Vispa i ägget, och därefter vaniljessensen. Rör i mjölblandningen.
    4. Forma valnötsstora bollar av degen och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Gör fördjupningar i mitten av varje boll med tummen. Tryck ner röda cocktailbär i fördjupningarna.
    5. Smält chokladen och den kondenserade mjölken på låg värme till en mjuk sås. Smaksätt choklad- och mjölkmassan med marachino essens. Häll 1 tsk av denna sås över toppen på varje kaka, såsen skall täcka cocktailbäret. Grädda kakorna i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Flytta över kakorna på ett bakgaller för att avsvalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben