Chocolate chip brownies

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Detta är några jättegoda brownies, som passar väldigt bra alla tider!

Ingredienser

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit choklad
  • Fudge glaze
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på175 grader. Vispa det rumsvarma smöret med socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, salt och sirap. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Blanda väl.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
    3. Koka upp vispgrädden, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och blanda chokladen med den varma grädden så att chokladen smälter. Bred ut glasyren över kakan och låt svalna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben