Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar

En kollega bjöd på denna och jag bara dog.

Ingredienser

  • 3 ½ dl digestivekex (smulor)
  • 6 msk smör
  • 150 gram Marabou mjölkchoklad, mörk
  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g Marabou mjölkchoklad, ljus
  • 300 g Philadelphiaost – naturell
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tillagning: Smörj en form, gärna 20x20, lagg i bakplåtspapper och smöra även detta. Börja med botten, smula sönder kexen noga, smält smöret och blanda. Låt svalna en stund och blanda i den hackade chokladen. Lägg i formen så jämt du kan, grädda på 175 grader i 6 minuter. Låt svalna. Gör kakdegen! Vispa rumsvarmt smör med farin och strösocker, salt och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och blanda ner mjölet och när smeten är slät, blanda i den hackade chokladen.
    2. Vispa nu ihop fyllningen i en annan skål. Börja med ost och socker, ha sedan i ägget och vaniljsockret. Klart!
    3. Smeta ut fyllningen över digestivebotten, sen smula över kakdegen. In i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt den sedan svalna minst nån timme. Smakar bäst kylskåpskall!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben