Chocolate chip kokoscookies

Piffa upp kakorna med färgglada nonstops i stället för den hackade mörka chokladen när du känner dig extra glad!

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl brunt farinsocker
  • 100 g smör
  • 1 kokt kall potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka chokladen grovt och blanda med kokos, mjöl, bakpulver och farinsocker.
    3. Skiva i smöret och mosa ner potatisen. Blanda ihop degen kvickt.
    4. Gör två rullar, 4 cm i diameter. Lägg rullarna i kylskåpet i 10 minuter för att stelna något.
    5. Skär halvcentimeter tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben