Chocolate crakles

Serverar: 18 portioner

Kakor att baka till jul kanske.

Ingredienser

  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao av hög kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 60 g smör
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 0.25 dl mjölk
  • Att rulla i
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
    2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
    3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
    4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
    5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
    6. Sätt ugnen på 175 grader.
    7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
    8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 11 maj 2009

    Dessa Leilas chocolate crackles (snöiga kakor) är supergoda. Kardemumman ger nästan kakorna lite mintsmak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben