Choklad & apelsin-cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

En kaka som man gör dagen före eller några timmar innan man ska äta den.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex (ett halvt paket)
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 125 g smält mörk choklad (70 %)
  • 2,5 dl lätt vispad grädde
  • 3 dl kesella 10%
  • 3/4 dl socker
  • Rasp och lite juice från 1 apelsin
  • Dekoration
  • Apelsinskivor
  • Instruktioner

    1. Deg: Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Blanda väl.
    2. Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant (20 cm i diameter). Baka i ugn på 200 grader i cirka 8 minuter och låt svalna.
    3. Fyllning: Blanda kesella, socker, apelsinrasp och pressa i lite av apelsinjuicen. Vispa grädden och smält chokladen. Blanda kesellablandningen med chokladen och vänd ner grädden.
    4. Fyll upp i formen med digestivebotten och ställ i kyl till nästa dag.
    5. Lossa ringen och pudra kakan med kakao och dekorera med färska apelsinskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben