Choklad bollar

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Dom här chokladbollarna kan man äta när man vill! Goda var som helst!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ½ dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 4 ½ msk kakao
  • 2-3 msk kaffe
  • Garnering
  • Pärlsocker eller kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker till en jämn smet gärna med elvisp så går det snabbt.
    2. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp. Kaffe kan man till exempel göra genom att blanda 2-3 tsk néscafé med 3 msk vatten.
    3. Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret.
    4. Lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica1982 12 januari 2014

    Gott med kokos i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben