Små enkla och goda små frestelser till kaffet som man bara inte kan låta bli.......snabba att svänga ihop.
Ingredienser
1½ dl vatten
60 g smör
1 dl vetemjöl
2 st ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1½ msk vatten
½ tsk kakao
Instruktioner
Det bli 10 st
Ugn: 225 grader
Koka smör & vatten i en kastrull, tag den av värmen och vispa ner mjölet.
Låt smeten koka under omrörning tills den blir blank.
Tillsätt ett ägg i sänder medan du rör.
Lägg i spritspåse.
Spritsa ut på bakpappers klädd plåt till 10 st bollar
Grädda i 20-25 minuter 225 grader.
Låt kallna på galler.
Nu kan man ha dess som dom är och garnera med glasyren.
eller klippa upp ett jack i toppen och fylla med vaniljkräm blandad med vispad grädde.
eller en god chokladkräm, alternativ mousse.
eller färska bär, pudra lite florsocker över.
GLASYREN: Rör ihop florsocker kakao och vatten
Garnera bollarna när dom blivit kalla.