E´clairs (små bollar att fylla)

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Små enkla och goda små frestelser till kaffet som man bara inte kan låta bli.......snabba att svänga ihop.

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 60 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • ½ tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Det bli 10 st Ugn: 225 grader
    2. Koka smör & vatten i en kastrull, tag den av värmen och vispa ner mjölet. Låt smeten koka under omrörning tills den blir blank. Tillsätt ett ägg i sänder medan du rör. Lägg i spritspåse. Spritsa ut på bakpappers klädd plåt till 10 st bollar Grädda i 20-25 minuter 225 grader. Låt kallna på galler.
    3. Nu kan man ha dess som dom är och garnera med glasyren. eller klippa upp ett jack i toppen och fylla med vaniljkräm blandad med vispad grädde. eller en god chokladkräm, alternativ mousse. eller färska bär, pudra lite florsocker över.
    4. GLASYREN: Rör ihop florsocker kakao och vatten Garnera bollarna när dom blivit kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben