Matig ost- och skinksallad med kamutvete nr 2

Serverar: 1 portioner

Att blanda i kamutvete, matkorn eller mathavre tycker jag är ett härligt sätt att piffa upp sallader med istället för pasta, bulgur och quinoa som jag alltid haft i förut :) Salladerna går ju att variera i all oändlighet men jag har en ost- och skinkgrund här och sedan fyller ni på/byter ut med vad ni själva tycker! Byta ut ost och skinka mot kyckling? Javisst! Eller mot lax och räkor? Jajamen! Lägga till kokta ägg eller annat gott? Inga problem! Endast fantasin sätter gränser :) Vill man ha den vegetarisk så använder man bara ost och då med fördel grillad halloumi som är jättegod i sallader tillsammans med färsk mynta!

Ingredienser

  • 1 port kamutvete (½ dl okokt)
  • 25 gram valfri sallad
  • 6 skivor slanggurka
  • 1 skivad tomat eller 5 hela babyplommon-, körsbärs- eller pärltomater
  • 8 sockerärtor
  • 100 gram tärnad honungsmelon
  • Ev 2 msk majskorn
  • Några blad färsk mynta (eller basilika eller annan färsk ört)
  • 2 msk pumpkärnor (solrosfrön eller nötter av valfri sort)
  • 4 skivor rökt skinka eller kalkon (strimlad eller skuren i kuber)
  • 50 g hårdost i kuber
  • Dressing
  • 1 msk pressad citron + ev skal
  • 1 msk olivolja
  • Ev lite flytande honung
  • Ev balsamico
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka kamutvetet enl förpackningen. Låt svalna.
    2. Skölj och strimla sallad. Skölj och skiva gurka och tomat (om du inte föredrar de små varianterna då kan du gärna ha dem hela). Skölj sockerärtorna.
    3. Blanda samman med övriga ingredienser och toppa salladen med pumpkärnor e dyl.
    4. Blanda samman citron, olivolja och ev lite honung till dressingen och ringla ovanpå och avsluta sedan med lite flingsalt.
    5. Ringla gärna lite balsamico på också.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben