Matig ost- och skinksallad med kamutvete nr 1

Serverar: 1 portioner

Att blanda i kamutvete, matkorn eller mathavre tycker jag är ett härligt sätt att piffa upp sallader med istället för pasta, bulgur och quinoa som jag alltid haft i förut :) Salladerna går ju att variera i all oändlighet men jag har en ost- och skinkgrund här och sedan fyller ni på/byter ut med vad ni själva tycker! Byta ut ost och skinka mot kyckling? Javisst! Eller mot lax och räkor? Jajamen! Lägga till kokta ägg eller annat gott? Inga problem! Endast fantasin sätter gränser :) Vill man ha den vegetarisk så använder man bara ost och då med fördel grillad halloumi som är jättegod i sallader tillsammans med färsk mynta!

Ingredienser

  • 1 port kamutvete (½ dl okokt)
  • Ca 4-5 stjälkar färsk grön sparris
  • 1 avokado
  • 4 soltorkade tomater
  • Några blad färsk basilika
  • 1-2 msk pinjenötter (eller andra valfria nötter)
  • 4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka)
  • Hyvlad parmesanost
  • Ev 5 svarta oliver
  • Dressing
  • 1 msk pressad citron + ev skal
  • 1 msk olivolja
  • Ev balsamico
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka kamutvetet enl förpackningen. Låt svalna.
    2. Skölj och dela den färska sparrisen och ta bort den träiga nederänden.
    3. Koka upp saltvatten och släpp ned sparrisbitarna där i. Sätt ett lock på kastrullen lock och ta bort från plattan. Efter ca 1 minut kan du hälla bort det varma vattnet och låta sparrisen "ånga av".
    4. Strimla de soltorkade tomaterna. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skär försiktigt sneda remsor i varje avokadohalva utan att skära igenom skalet och gröp sist ur avokadobitarna med en vanlig matsked (besticket matsked).
    5. Värm ev en stekpanna och torrosta pinjenötterna försiktigt på medelvärme under omskakning. Blanda samman alla ingredienser och strö nötterna överst.
    6. Hyvla lite parmesan över med vanlig osthyvel. (Lättast på sidan där osten inte är så bred).
    7. Blanda samman citron och olivolja till dressing och ringla ovanpå och avsluta sedan med lite flingsalt. (Tänk på att lufttorkad skinka är rätt salt i sig självt) Ringla gärna lite balsamico på också.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben