Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.
Ingredienser
Pajdeg
4 dl vetemjöl
200 g margarin
3 msk vatten
Fyllning
250 g lagrad Grevé eller Herrgårdsost
500 g räkor med skal
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
- Sätt ugnen på 225°.
- Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar.
Grädda ca 30 minuter.
- Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.
- Variation:
Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.
Liknande recept
Kommentarer (0)