Ost- och räkpaj

Serverar: 12 portioner

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g lagrad Grevé eller Herrgårdsost
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant) Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen. Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar. Grädda ca 30 minuter.
    4. Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.
    5. Variation: Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2
    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben