Choklad brûlée

Serverar: 4 portioner

Finsmakarens val som avrundning på en riktigt god middag.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 3/4 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 4 stora äggulor (frukostägg)
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Ca 2 msk råsocker eller farinsocker
  • 4 valnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde, mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten. Vid serveringen: Sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléformarna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen. Låt stå någon minut tills sockret har smält och fått färg. Passa dem noga. Sikta över lite kakao och garnera med valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben