Choklad i kvadrat

Serverar: 30 portioner

Goda småkakor

Ingredienser

  • 150 g Svenskt Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl Mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal av en apelsin
  • Chokladkräm
  • 100 g Svenskt Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan. Låt kakan kallna. Smält smöret till chokladkrämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar ca 5 min. Bred den över kakan. Strö över hackade nötter. servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben