Choklad kaffesemlor

Serverar: 12 portioner

En annan variant av semla som inte är så tokig.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 390 g vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g mörk choklad
  • 1 dl starkt avsvalnat kaffe
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm blandningen till 37 grader. Smula den jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör till jästen har lösts upp. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop till en ganska kletig deg. Knåda degen ordentligt, för hand i 10 minuter eller i hushållsassistenten i 5 min. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen och dela i 12 bitar. Rulla bitarna runda och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i minst 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugn i 200 grader i 10-12 mnuter. Låt svalna. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och hacka chokladen fint. Skär locket av bullarna och gröp ur en del av inkråmet och blanda med mandelmassan och chokladen. Blanda ned kaffet. Fyll blandningen i hålet i bullarna. och lägg över vispad grädde och toppa med locket. SIla florsocker över.
    2. VIlken upplevelse.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marialagerlof 24 februari 2011

    Hej Maria! Här kommer receptet på kaffesemlorna. Det var visst ingen kakao i grädden, det kanske bara blir tårta på tårta. Riktigt goda är de i alla fall! Maria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben