Choklad krokar

Serverar: 40 portioner

ååå så goda

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • ca 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vanillinsocker
  • 50 g blockchoklad att doppa kakorna i
  • Instruktioner

    rör smöret eller margarinet med florsocker poröst tillsätt ägget och rör om blanda de båda mjölsorterna med kakao och vanillinsocker och tillsätt detta arbeta ihop en deg tryck ut degen genom en sprits eller rulla ut smala längder ca 1 cm i diameter dela i 8 cm bitar och forma till krokar grädda i 200 grader ca 10-12 minuter smält blockchokladen över vattenbad och doppa ändarna på kakorna i chokladen lägg på papper och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben