Dom är jättegoda!!
Det går bra att använda vilken sylt du vill.
Ingredienser
100 g smör
2 1/2 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl vispgrädde
2 msk lingonsylt
100 g vit choklad
röd karamellfärg
Instruktioner
Smält smöret, häll det över havregrynen. Låt svälla ca 1 tim.
Vispa samman ägg och socker.
tillsätt havregrynsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Rör om ordentligt. Klicka ut smeten på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 g. Låt svalna.
Vit chokladkräm: Koka upp grädden med lingonsylten. Ta grytan från värmen och tillsätt chokladen bruten i små bitar.
Rör tills den smält.
Droppa i några droppar röd karamellfärg. Låt krämen stelna i kylen tills den fått bredbar konsistens.
Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. förvara dem i frysen tills de ska serveras.