Choklad & lingonfyllda havreflarn

Serverar: 20 portioner

Dom är jättegoda!! Det går bra att använda vilken sylt du vill.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • 100 g vit choklad
  • röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, häll det över havregrynen. Låt svälla ca 1 tim. Vispa samman ägg och socker. tillsätt havregrynsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Rör om ordentligt. Klicka ut smeten på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 g. Låt svalna.
    2. Vit chokladkräm: Koka upp grädden med lingonsylten. Ta grytan från värmen och tillsätt chokladen bruten i små bitar. Rör tills den smält. Droppa i några droppar röd karamellfärg. Låt krämen stelna i kylen tills den fått bredbar konsistens. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. förvara dem i frysen tills de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben