Detta blev himmelskt! Smakar som köpta! Men jag kan inte avgöra exakt hur många det blir, enligt recept ska det bli 20 men jag gjorde dem mindre (ca 60 st) så ha extra rån hemma och mycket choklad!
Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen. Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig smet.(Hög hastighet) Kapa till smörgåsrånen till runda plattor, med hjälp av en pepparkaksform (små=2 plattor/rån). Spritsa ut smeten på plattorna, som en vriden topp. Ställ dem i frysen en timme. Smält nu blockchokladen i mikrovågs ugn, eller i kastrull över ångbad. Doppa sedan toppen på mums mumsen i chokladen, och ställ dem på tork. Förvara svalt. De går bra att frysa
mäste prova. Detta låter spännande.. Min gubbe älskar dessa.. Tack
Mums-Mumsen blev verkligen super goda, smakade precis som köpta. Dessa kommer att bakas många gånger :)
Har försökt att göra dessa men får inte smeten fuffig, vad gör jag för fel då? Verkar ju smaskiga.
Har nu bakat dessa mumsmums, blev väldigt många !!!!!!! Men det gör inget för barnen älskade dessa. Full pott i betyg blir det. Trevlig sommar / emaxen
Hej. Tror jag får ta och testa detta recept när min systerdotter kommer på besök hon älskar att baka mm. Tack för receptet ska spara det i recept boken om det går..Är det ok för dej. Mvh L
Har försökt att göra dessa med olika recept nu ska jag pröva ditt, så spännande .Tack!
Ett kul recept men tyvärr gick de inte hem. Och som sagt tidigare blev det väldigt många av dem. Men tack ändå för receptet. Alltid kul att testa något nytt.
Är det säkert att man ska vispa 30 min ? Låter som att energin som går åt motsvarar en pall köpta..
Tiden att vispa kan kanske kortas beroende på vilken effekt du har på elvispen. Testa dig fram, det måste vara ett "hårt" skum.
Kanon bra recept!! Det blev 52 st "mums-mums" när jag gjorde dom. Kommer garanterat göra dessa igen. Ska prova att göra dom lite högre då.