Choklad och apelsinparfait

Serverar: 5 portioner

Tid: 3 timmar

Hittade denna goda och vackra efterrätt i en av farmors kokböcker. Blev en klar familjefavorit

Ingredienser

  • ½ dl flor- eller strösocker
  • 1/4 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 2dl tjock grädde
  • Fint rivet apelsinskal (½ apelsin)
  • Saft från 1 apelsin
  • Lite gul karamellfärg
  • 75 gram mörk blockchoklad
  • ½ dl flor- eller strösocker
  • ½ dl vatten
  • 2 äggulor
  • 2 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker, vatten samt skal och saft från apelsinen i en tjockbottnad kastrull.
    2. Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget. Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
    3. Vispa därefter krämen kall.
    4. Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen. Färgsätt med lite gul karamellfärg.
    5. Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull, tillsätt chokladen och låt smälta. Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget. Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
    6. Vispa därefter krämen kall.
    7. Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen.
    8. Varva chokladparfait och apelsinparfait i glas. Ställ på kylning

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    minou-nr1 14 april 2012

    Du glömde skriva att den ska frysas innan den ätes. :

    evaobergelg 15 april 2012

    Den behöver inte frysas men naturligtvis kan man göra även det. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben