Choklad och arrakskaka i långpanna

Tid: 40 minuter

Lite mäktig kaka som kräver tid att laga till, men den är värd allt besvär om man tycker om arrakssmaken.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 ½ dl vatten
  • Smörkräm
  • 225 g smör
  • 1 ägg
  • 225 g socker
  • 1 liten flaska Arraksessens
  • Garnering
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och koka vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna samt sist det smälta smöret och kokande vattnet. Häll upp i en bakpappersklädd långpanna, grädda ca 40 minuter.
    3. Gör under tiden smörkrämen, rör/vispa ihop alla ingredienserna, bred över kakan när den kallnat.
    4. Nu är det dags att ställa kakan i frysen, när den är riktigt kall är det dax att smälta chokladen och blanda i oljan, sen är det lätt att bre chokladen över den kalla kakan.
    5. Skär upp kakan i fina bitar. Tips! Det går lättare att skära kakan om du värmer kniven i varmt vatten.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben