Choklad och bärmuffins

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

Jättegoda muffins! Faktiskt de enda muffinsen som jag har lyckats få sådär stora och fluffiga som dom är på bild ! Grymt gott med en blandning av mörk choklad och bär!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad mörk choklad eller 4 dl bär t ex hallon eller blåbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Bär eller strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt för att muffinsen ska hålla formen och bli lika fina som på café!
    2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör till ägg och sockerblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den mörka chokladen eller bär (eller både och). Klicka ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller rör ut florsocker med lite vatten till en glasyr och bred det på muffinsen. Garnera med bär!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben