Choklad och blåbärskaka

Lite väl mycket socker i receptet tycker jag. Jag minskar till 4-5 dl socker. Smaksensation med blåbär och choklad.

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 300 g smält margarin eller smör
  • 3 dl hett vatten
  • 4 ägg
  • ca 4 dl blåbär
  • Garnering
  • 2 dl fast blåbärssylt
  • 300 g mörk choklad
  • olja
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form med höga kanter, ca 35-40 cm, eller klä plåten med bakplåtspapper.
    2. Bland socker, vetemjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda i 30-35 minuter.
    3. Låt kakan svalna. Bred sedan ett tunt lager blåbärssylt på kakan. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i lite större rutor som sedan delas till trekantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben