Choklad och hallonbullar

Serverar: 8 portioner

Bullar som bakas snabbt och lätt med bakpulver.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • ½ dl honung
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl hallon
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar samt honung, mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Smält chokladen på svag värme och vänd försiktigt ner hallonen. Klicka ut degen i 8 formar, tryck ett hål med tummen och fyll upp med chokladen och hallonen.
    3. Vispa upp ägget och pensla bullarna med det.
    4. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter.
    5. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben