Choklad och halloncupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Underbart goda chokladmuffins med chokladbitar, hallon och choklafrosting!

Ingredienser

  • Muffins
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Ca 1-2 dl frysta hallon
  • 12 rutor choklad med valfri smak,( kanske mint, chili, vit choklad, eller mjölkcholad. Välj vilken som helst.)
  • Chokladfrosting
  • 60 g mjukt smör
  • 100 g cream cheese
  • 3 msk kakao
  • 4-5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk varmt, starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 175°C. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.
    2. Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar. Hacka chokladen.
    3. Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet. Rör ner vaniljsocker och mjölk.
    4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en annan bunke. Rör sedan ned i den andra skålen. Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck till sist ned några hallon i varje muffin samt en bit choklad.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter. Prova med en sticka, muffinsarna ska vara torra. Låt svalna.
    6. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och bred sedan över de avsvalnade chokladmuffinarna. Dekorera med strössel eller något fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben