Choklad och hallondessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En oslagbar kombination av choklad och hallon

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • 4 msk hallonsylt
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 75 g smör
  • 25 g ljus choklad
  • 75 g mörk choklad
  • Servering: Glass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med smör. Lägg 1 msk hallonsylt i varje form. Vispa ägget, äggulorna osh sockret med elvisp i ca 10 minuter, viktigt att det blir vitt och ordenligt pösigt.
    2. Smält smöret och låt svalna något, rör i den hackade chokladen. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen i äggsmeten och häll i formarna. Grädda mitt i ugn ca 12 minuter. Servera direkt med en klick grädde eller vaniljglas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben