Härligt seg/kladdig chokladbrowniekaka med len hallon mousse och bär
Ingredienser
Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Bakpapper
Smör till formen
Hallonmousse
1 vaniljstång
1 ½ dl vatten
1 dl socker
4 gelatinblad
225 g hallon
3 dl vispgrädde
Garnering
Hallon
Jordgubbar
Björnbär
Daim
Hur många gelatinblad ska det vara i? Står inget om gelatin bland ingredienserna.
Hur många gelatinblad?
Oj ska genast rätta till det :) 4 gelatinblad ska det vara i den :)
Såg jättegod ut. Men jag är nog lite segtänkt, men "Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen." Så har du skrivit, men jag förstår nog inte riktigt. Ska jag lägga ner gelatinbladen i en egen kastrull och låta dom smälta, eller ska jag lägga ner dom i hallonsåsen och låta dom smälta i hallonsåsen?
Svarar på nedanstående kommentar: Såg att du inte fått något svar men jag skulle tro att du har hallonsåsen i kastrullen först, sen när gelatinbladen är mjuka av vattnet, kramar du ur dem och lägger dem i den varma hallonsåsen så att de smälter. När man sedan ska vända ner grädden måste måste man vänta tills att det har kallnat, för om man blandar med den vispade grädden på en gång så faller grädden ihop på grund av värmen. Kan vara bra att veta (: