Choklad och hasselnötstårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ser underbart god ut, måste testas. Har ingen bild på den här men förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta en bild på den när den har blivit bakad.

Ingredienser

  • 300 g hasselnötter
  • 300 g mörk kvalitets choklad 70%
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • Ägg
  • Smör till teflonformen
  • Peanut butter frosting
  • ½ dl mjukt jordnötssmör
  • 2 ½ dl florsocker
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Blandade nötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare.
    3. Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
    4. Tillsätt kakao, smör och strösocker och mixa krämigt.
    5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
    6. Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
    7. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
    8. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ned dem i kakan.
    9. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan trots att kakan är färdig.
    10. Peanut butter frosting:
    11. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
    12. Bred frostningen på tårtan och garnera med blandade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben