Choklad och nötbrownie

Serverar: 10 portioner

Mäktig!! Den här läckra chokladkakan bör tillagas dagen före serveringen så att den hinner stå till sig. Förvara den i kylen och ta fram den strax före serveringen.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
    2. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20x25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lös inuti. Låt kallna i formen.
    5. Skär upp brownien i bitar och servera till kaffe och ett glas vaniljrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben